Wednesday, December 11, 2013

SET KURUSKAN BADAN

Mari kita lihat apa yang ada dalam set kuruskan badan shaklee.
 1. Cinch Shake - perisa vanilla, coklat dan latte.
 2. Cinch tea
 3. Herblax
 4. Alfafa
 5. Lecitin
 6. Omega guard
 7. ESP

"Hish!!!! Banyaknya...kenapa banyak sangat ni? Nak kena makan semua ke."

Jangan risau, tak perlu makan semua. Shaklee menyediakan dua kategori di bawah set kuruskan badan. Tengok..betapa perihatinnya shaklee ;-)
 1. Kategori Ibu menyusu
 2. Kategori Biasa
1. Ibu Menyusu


Set yang dicadangkan:-
 • Alfafa
 • Omega Guard
 • ESP
Bagi ibu-ibu yang menyusu badan, Shaklee juga menyediakan set untuk menguruskan badan di mana ianya jarang ada bagi produk-produk kesihatan yang lain. Di samping itu, set ini juga membolehkan ibu-ibu menguruskan badan sambil menambahkan susu ibu.

"Macam mana ye cara dia?"

Apa dia fungsi setiap satu ni. Dah faham senang la sikit kan?

Alfafa.
Alfafa ni sangat popular bagi sesiapa saja yang biasa beli set untuk tambahkan susu badan. Selain itu ia juga berfungsi untuk membuang toksin dalam badan. Juga berfungsi untuk detox. Alfafa diambil selepas mengambil makanan berat. Fungsi lain alfafa juga menambahkan tenaga. 

Omega Guard
Omega guard juga berfungsi hampir sama dengan lecitin dalam proses untuk mengurangkan berat badan. Ia bertindak untuk mengangkut keluar lemak-lemak yang telah dipecahkan oleh Alfafa. Selain itu omega guard berfungsi untuk mengurangkan kadar kolestrol dalam badan.

ESP
Mengenyangkan dan sebagai gantian kepada sumber protein untuk memelihara otot. Berkesan bagi ibu menyusu untuk meningkatkan metabolisma badan.

2. Set Biasa

 • Cinch Shake
 • Chinch Tea
 • Herblax
 • Lecitin
Bagi yang mengalami berat badan yg tidak terlalu besar, Herblax dan Lecitin sudah mencukupi. Tapi bagi yang kurang metabolisma badan boleh mempercepatkan penurunan badan dengan mengambil Cinch Shake.

Fungsi-fungsi setiap satu:-

Cinch shake
Mampu mempercepatkan pembakara lemak. Atau dengan kata lain meningkatkan kadar metabolisma badan dalam proses pembakaran lemak. Ia merupakan sumber protein untuk pembetukan otot serta mengelakkan badan kita mengeleber lepas melalui proses penurunan.

Cinch Tea
Berfungsi sebagai penambahan tenaga bagi mereka yang berada dalam prosess penurunan badan. Bertindak lebih pantas dalam prosess penyingkiran lemak. Cinch tea ni boleh diminum sejuk atau panas.Selain itu Cinch Tea juga boleh mengurangkan paras gula dalam badan.

Lecitin
Membantu dalam prosess pemecahan lemak serta penyerapan kolestrol.

Herblax
Berfungsi untuk mebuang toksin-toksin dalam badan. Ia juga dikenali dengan agen pembersihan yang lembut bagi memudahkan pergerakan usus. Proses detox adalah perlu supaya badan mudah menyerap
"Saya dah makan tapi shaklee ni tindakan dia lambat la..tak macam produk-produk kuruskan badan yang lain."

Perlu di ingat..Shaklee bersifat selamat. Kalau lemak yang dah bertahun-tahun lekat kat badan kita nak singkirkan dalam masa seminggu dua, perlu berwaspada. Banyak kes yang terjadi yang melibatkan kehilangan nyawa hanya disebabkan pil pelangsingan yang "cepat bertindak".Aisyah Nadzry
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID : 1066198
Email : spacced@gmail.com
Call/sms/Whatsapp : 012-2081702

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sekian..

Semoga blog ini memberi manfaat kepada semua.